
Juurescurry

Jauhoinen peruna 2kg
Ainesosat
Annoksia: 4-6
- 2 porkkanaa
- 250 g lanttua
- 1 iso sipuli
- 500 g perunoita (jauhoisia)
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 lime
- 1 prk (380 g/230 g) keitettyjä kikherneitä
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/4 tl inkivääriä (kuivattua)
- 1 tl kanelia
- 2 tl kurkumaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1/2 tl neilikkaa
- 2 tl juustokuminaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 2 dl vettä
- 1 prk kaurakermaa + 1 dl vettä purkin huuhtelemiseen
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- tuoretta korianteria, jos haluat
- tarjoiluun riisiä, jos haluat
Valmistus
- Kuori ja paloittele porkkana ja lanttu. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Pese lime, raasta kuori ja purista mehu.
- Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä.
- Sekoita kardemumma, inkivääri, kaneli, kurkuma, korianteri, neilikka ja juustokumina kulhossa.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää mausteet ja paista minuutti koko ajan sekoitellen.
- Lisää sipuli ja paista viisi minuuttia.
- Lisää lanttu ja porkkanat ja paista sekoitellen noin kymmenen minuuttia.
- Lisää limen kuori ja valkosipuli ja paista pari minuuttia.
- Lisää tomaattisose, limemehu, perunat ja vesi pannulle. Peitä pannu kannella. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä, noin vartti.
- Lisää kaurakerma (huuhtele purkki) ja kikherneet pannulle. Mausta suolalla ja sokerilla. Lisää päälle tuoretta korianteria, jos haluat.
Syö riisin kanssa tai sellaisenaan.