
Perunagratiini
Ainesosat
8 hengelle
- 1 kg kiinteitä perunoita (vihreä pussi)
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 3/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 2 prk (4 dl) kaurakermaa
- Öljyä uunivuoan voitelemiseen
- Tarjoiluun hienonnettua ruohosipulia, tee mahdollisimman ohutta nättiä rengasta
Valmistus
- Kuori perunat kylmään veteen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Viipaloi perunat parin millin siivuiksi.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää perunaviipaleet pannulle. Paista miedolla lämmöllä noin vartti silloin tällöin sekoitellen.
- Lisää valkosipuli pannulle ja paista muutama minuutti sekoitellen.
- Kaada perunat voideltuun uunivuokaan.
- Sekoita mausteet ja kaurakerma ja kaada vuokaan. Sekoita hyvin ja tasoita pinta.
- Paista perunagratiinia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes pinta on ruskettunut kauniisti. Anna vetäytyä hetki. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia ja nosta pöytään.
Voit hyvin tehdä gratiinin päivää kahta etukäteen ja vain lämmittää uunissa ennen tarjoilua.